Екзотика: Виетнам, Камбоджа, Лаос и о.Пукет/Тайланд

екзотика

Екзотика - Пътешествие из Индокитай и почивка на

о-в Пукет

Виетнам,  Камбоджа, Лаос и о-в Пукет - Тайланд

Маршрут: Ханой – Ха Лонг Бей – Хо Ши Мин / Сайгон/  – Сием Реап (Ангкор Ват и Ангкор Том) – Луанг Прабанг – о-в Пукет

 Екзотика за 15 дни/13 нощувки /13 закуски/ 9 обяда / 1 вечеря

Дата: 09.03.2018 – 23.03.2018

ЕКЗОТИКА - ПРОГРАМА

1-ви ден 09.03.2018: София – Истанбул
Отпътуване от летище София в 21:15 часа за Истанбул. Пристигане в Истанбул  в 23:50 часа.

2-ри ден 10.03.2018: Истанбул – Ханой
В 02:40 часа полет за Ханой. Пристигане в 20:45 часа.  Трансфер до хотел The Ann Hotel 4* или подобен, разположен в сърцето на столицата. Свободно време. Нощувка.

3-ти ден 11.03.2018:  Ханой. Закуска и Обяд

Закуска. Днес ни очаква интересна целодневна обиколка из забележителностите на Ханой - столицата на Виетнам, отличаваща се с характерна френска колониална архитектура.  Отправяме се към Площад Ба Динх  /Ba Dinh/ най-големият площад в Ханой, където се провеждат най-значимите  културни и политически събития в града, ще видим комплекса Хо Ши Мин / включително Мавзолея, отвън/, Президентския дворец, жилището,  в което е живял  Хо Ши Мин, къщата на кокилите на Хо Ши Мин, рибното му езерце и Пагодата на една колона /One- Pillor Pagoda/. Разходката ни ще продължи с Храма на литературатa - построен в края на XI век от император Лай Тан Тонг в чест на Конфуций. Храмът се разполага в известната императорска академия, която се счита за първия университет във Виетнам.

Обяд в местен ресторант.  

Следобед ще посетим затвора Хоа Ло, (известен по-късно като Ханой Хилтън) намиращ се във френския квартал на Ханой, получил своята известност заради мракобесните условия, използван в миналото от Френското колониално правителство, което заточвало там бойците за независимост,  а  впоследстие от северо-виетнамските бойци по време на войната във Виетнам.

Ще продължим със Стария квартал на Ханой, спирайки да посетим Храма  Нгок Сон /Ngoc Son/, разположен на езерото Хоан Кием /Hoan Kiem ,езерото "Sword/. Оттук  ще се поскитаме по тесните улици на Стария квартал, за да преживеем ежедневието на местните. В късния следобед ще се насладим на уникално вълнуващо шоу – Куклено шоу над водата /Water Puppetry/ - традиционно изкуство на Северен Виетнам.

Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден 12.03.2018:  Ханой – Ха Лонг Бей. Закуска, Обяд и Вечеря

Закуска. Отпътуваме  с  автобус  до  залива  Ха Лонг.  Заливът Ха Лонг е невероятно красива природна местност, която е част от списъка на световното природно наследство на ЮНЕСКО. Ха Лонг е и единодушно е приет в листата с 33-те най-красиви залива на нашата планета. Този райски кът е разположен в североизточната част на Виетнам, в пределите на провинция Куанг Нин. От столицата Ханой е на малко повече от 160 км. Заради удивителните природни гледки и дадености виетнамците са категорични, че този техен залив е сред чудесата на света.

В буквален превод Ха Лонг означава Заливът на спускащия се дракон. Името на залива се свързва с една легенда, според която преди много много време, когато прадедите на днешните виетнамци се отбранявали от нахлулите китайски войни, на помощ им се притекли боговете, които им изпратили семейство дракони, за да им помогнат да защитят земите си. Семейството дракони се спуснали от небето точно там, където сега се намира Ха Лонг и започнали да ги засипват със скъпоценни камъни.

Настаняване на круизен кораб Image Halong 4* или подобен. Отплаване. Обяд с морски деликатеси на кораба. Следобед, възможност за изучаване на красиви пещери и острови. Вечеря. Нощувка.

 • Програмата по време на круиза е съобразена с програмата на круизния кораб, групата не е самостоятелна и е в комбинация с други туристи. Капацитетът на кораба е 40 човека.

5-ти ден 13.03.2018: Ха Лонг Бей - Ханой – Хо Ши Мин Сити /Сайгон/. Закуска  и брънч

Закуска. Рано сутринта на слънчевата палуба на кораба ще имате възможност да посетите клас по Тай Чи (вид гимнастика). Следва разглеждане на пещерите Sung Sot. Ще се насладите на брънч по време на пътуването обратно към пристанището.

След акостиране на кораба, се отправяме  към летището в Ханой. Полет за Хо Ши Мин Сити. Пристигане, посрещане и трансфер до Liberty Central Saigon Centre Hotel 4* или подобен.  Нощувка.

6-ти ден 14.03.2018: Хо Ши Мин Сити. Закуска и Обяд

Закуска. Сутринта ще посетим тунелите Ку Чи /Cu Chi Tunnels/, един от малкото останали паметници на войната във Виетнам. Под земята се намира 200 километрова тунелна мрежа на три нива, изкопани на ръка и населени от силите на виетнамските партизани по време на конфликта във Виетнам. В пика на войната, преди офанзивата на Тет през 1968 г.,  в тунелния комплекс са били базирани близо 10 000 войници. До ден днешен той остава един от най-впечатляващите примери за това колко ожесточена е войната.

Обяд в местен ресторант.

Връщане в Сайгон. Следобед ще продължим нашата обиколка с разглеждане на централната част на града: Централната поща на Сайгон, проектирана от Густаф Айфел в готически стил, катедралата Нотр Дам построена през 1863 - 1880 г. по модел на парижката. Оттук, пеша ще се отправим към пазара Бен Тан / Ben Thanh/ един от най-типичните символи на Сайгон, за да изпитаме ежедневието на местните, да усетим живостта, колорита, екзотиката на източните пазари. Ще можете да изберете сувенири, ръчно изработени стоки и много други.

Връщане в хотела. Нощувка в Хо Ши Мин.

7-ми ден 15.03.2018: Хо Ши Мин Сити  -  Сием Реап. Закуска и Обяд

След закуска, отпътуване за  Ми  То /My Tho / родното място на кокосовия орех. Днес ни очаква романтична разходка по красивата Делта на Меконг. Ще наблюдаваме живота на местните хора по бреговете на реката, ще акостираме на един от 4- те острова по Делтата, ще се насладим  на пресни тропически плодове, поднесени в плантацията под акомпанимента на южно-виетнамска народна музика.

Обяд в местен ресторант. След това ще се качим на  традиционните местни лодки и през малките канали на Делтата, обрасли с водни кокосови палми ще достигнем до местните производители, където ще опитаме традиционния меден чай и  и сладко кокосово мляко. 

Връщане в Сайгон. Полет до Сием Реап. Трансфер до Somadevi Angkor Hotel 4* или подобен.

8-ми ден 16.03.2018: Сием Реап. Закуска и Обяд

Закуска. Сутринта се отправяме към Величествения храмов комплекс Ангкор Том - последният административен и религиозен център на Кхмерската империя. Укрепеният град Ангкор Том е с площ от 10 кв. км. Ограден от стена и широки ровове, градът включва много от най-популярните забележителности на Ангкор. Ще посетим храма Бапхуон и Фимеанакас, храм от 11 век, изграден от Суряварман I. Ще видим загадъчния храм на Джаяварман VII – Байон, един от най-популярните и завладяващи храмове в Ангкор, както и Храма Та Прохм. Построен между средата на 12 в. и началото на 13 в. Храмът е погълнат от джунглата – дървета и лиани са оплели във времето основите и останките му .

Обяд в местен ресторант.

Следобед ще разгледаме Ангкор Ват - смятан за най-големия религиозен паметник в света. Първоначално основан в началото на XII век като индуистки храм, към края на века той постепенно е превърнат в будистки. Ангкор Ват е построен от владетеля на Кхмерската империя Суряварман II в началото на XII век в тогавашната столица Ясодхарапура (днешен Ангкор) като държавен храм и бъдещ мавзолей на монарха. Ангкор Ват е най-добре запазеният храм в Ангкор и единственият, останал важен религиозен център от основаването си до наши дни.  Сградата е образец на високия класически стил на кхмерската архитектура.  Превърнала се в символ на Камбоджа тя е изобразена на нейния национален флаг и е най-известната туристическа атракция на страната.

Връщане в хотела. Нощувка.

9-ти ден 17.03.2018: Сием Реап  -  Луанг Прабанг/Лаос/. Закуска и Обяд

Закуска. Посещение  на Плаващите села /Floating Villages/, разположени на 10 километра южно от Сием Реап. Ще се разходим с традиционна дървена лодка по Tonle Sap, "голямото езеро" на Камбоджа и най-голямото в Югоизточна Азия. Тук ще видите много примери за кхмерския начин на живот . Обяд в  местен ресторант. След това ще се отправим към Пуок /Puok/, този район е популярен с висококачествената си коприна, ще видим пълния процес на производство.

Трансфер до летището за полет до Луанг Прабанг (Лаос). Пристигане, посрещане и трансфер до хотел Sanakeo Boutique Hotel 4*. Луанг Прабанг е бил столица на древната държава Лансанг и кралска резиденция до 1545 г. От 1995 г. градът е включен в Списъка на ЮНЕСКО заедно с 33 будистки храма и 111 исторически сгради в характерния стил, съчетаващ местни традиции и френско влияние. Нощувка.

10-ти ден 18.03.2018: Луанг Прабанг. Закуска и Обяд

Закуска. Очаква ни круиз по река Меконг. Ще имаме възможност да се насладим на красивите пейзажи покрай реката. На 25 км от Луанг Прабанг (Лаос), близо до мястото, където реките Нам Оу и Меконг се сливат, се намират свещените пещери Пак Оу. Едната е разположена на нивото на водата, а другата се намира на върха на хълм. Изпълнени са с над 2000 хиляди стауи на Буда, покрити със златен лак, в различна големина и размер.

Обяд в местен ресторант на брега на реката.

След това  се отправяме към парка на слоновете Pak Ou, където ще имаме възможност да се докоснем до този невероятно мил гигант, както и да се разходим на слон. Връщаме с в града по суша и се отправяме  отправяме на 30-тина километра от Луанг Прабанг, където се намират водопадите Куанг Си, съвкупност от каскадни водопади с оформени малки басейнчета, където може да се плува. Водопадът Куанг Си минава през варовикова скала, която придава на водата тюркоазен цвят.

Връщаме се в Луанг Прабанг. Привечер ще се изкачим до хълма Пхуси, за да видим свещената, позлатена ступа, както и да се насладим на прекрасна панорамна гледка към града и храмовете. Това място е много популярно откъдето туристите и жителите наблюдават залеза над река Меконг. След това ще разгледаме Нощния пазар на Луанг Прабанг, където можем да открием колекции от текстилни изделия, изработени от занаятчийските селища около Луанг Прабанг. Нощувка.

11-ти ден 19.03.2018: Луанг Прабанг – о-в Пукет. Закуска и Обяд

Закуска.

*Рано сутринта ще имаме възможност да станем свидетели на уникален за Лаос ритуал -  как местните жители раздават своите дарове на будистките монаси. Традиция в страната е всяко семейство да не сяда на трапезата си, без да е споделило част от храната с монасите.

След закуска ще разгледаме Националния Музей, който се намира в бившия Кралски дворец, за да научим повече за историята на Лаос. Ще разгледаме храмовете Ват Висон,  олтарът на Ват Ахам, Ват Маи, като за край на пътешествието ни в Лаос ще видим забележителния Ват Ксиенг Тонг /Wat Xieng Thong/.

Обяд в местен ресторант.

Трансфер до летището на Луанг Прабанг за полет до о-в Пукет, с междинно кацане в Бангкок. Кацане на о-в Пукет, посрещане и настаняване в избрания хотел. Нощувка. 

12-ти ден 20.03.2018: о-в Пукет. Закуска

Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия до островите Пи-Пи с включен обяд (срещу допълнително заплащане, продължителност около 8 часа ).

Ще се качим от престижната марина Royal Phuket на катамаран и директно ще се отправим към Maya Bay, където е сниман филма „Плажът”. Ще имаме време да се потопим в кристалните води в района на Loh Samah и пещерата Pileh, ще разгледаме пещерата Виникг – дом на лястовици, да нахраним обитателите на „Плажа на маймуните“, и ще се насладим на красивия подводен свят на големия коралов рив Хин Кланг.

 Ще обядваме на частния плаж на Phi Phi Natural Resort.

След обяд ще имаме свободно време за плуване и шнорхелинг на „Bamboo Island”.  А за почитателите на подводния свят, наблизо има и коралоф риф.

Връщане в хотела около 17ч.

Нощувка.

13-ти ден 21.03.2018:  о-в Пукет. Закуска

Закуска. Свободно време на о-в Пукет или възможност за допълнителна екскурзия до залива Панг-Нга и острова на Джеймс Бонд с включен обяд (срещу допълнително заплащане, продължителност около 9 часа).

Трансфер от хотела до марината Royal Phuket, от където ще се качим на катамаран и ще се отправим към залива Панг-Нга преминавайки през остров Панак. Ще посетим острова Кох Тапу популярен като острова на Джеймс Бонд (където е снимана една от първите части на филма). Ще се возим на кану в залива Ко Хонг и ще преминем през мангровите гори.

Обяд в мюсюлманското селище Кох Пани изградено върху дървени колони (включен в цената на екскурзията).

Свободно време за плаж и шнорхелинг на острова Кох Кай Най.

Връщане в хотела около 17ч. Нощувка.

14-ти ден 22.03.2018: о-в Пукет. Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения.

15-ти ден 23.03.2018: о-в Пукет  -  Истанбул  -  София
Напускане на хотела в 02:00 ч на 23.03 и трансфер до летището за полет от о-в Пукет до Истанбул в 05:50 ч. Пристигане в Истанбул в  12:55 часа. Престой на летището. Заминаване за София в 19:25 ч. Кацане в София в 20:45 ч.

 

Дата Цена на човек в двойна стая Единична стая Цена на трети възрастен на доп. легло в двойна стая
09.03.2018 3 170 € / 6200 лв. 3969 € / 7762 лв. 3 070 € / 6004 лв.

*Възможно е настаняването на о-в Пукет да бъде в хотел по Ваш избор, различен от предложения в програмата със съответните корекции в цената.

Ценaтa включва:

 • Самолетни билети София – Истанбул – Ханой; о-в Пукет – Истанбул - София с Turkish Airlines с включени летищни такси и багаж 30 кг;
 • Самолетен билет Ханой – Хо Ши Мин с включени летищни такси и багаж 20 кг.;
 • Самолетен билет Хо Ши Мин – Сием Реап, летищни такси и багаж 20 кг.;
 • Самолетен билет Сием Реап – Луанг Прабанг,включени летищни такси и багаж 20 кг.;
 • Самолетен билет Луанг Прабанг – Банкок – о-в Пукет, включени летищни такси и багаж 20 кг.;
 • Всички трансфери по програмата;
 • 2 нощувки със закуски в The Ann Hotel 4* Ханой, или подобен ;
 • 1 нощувка със закуска, обяд и вечеря на круизен кораб Image Halong 4* или подобен;
 • 2 нощувки със закуски в Liberty Central Saigon Centre Hotel 4*  Хо Ши Мин –или подобен ;
 • 2 нощувки със закуски в Сием Реап Somadevi Angkor 4* или подобен ;
 • 2 нощувки със закуски в Луанг Прабанг Sanakeo Boutique Hotel 4* или подобен ;
 • 4 нощувки със закуски в хотел Millennium Resort Patong  5* или подобен;
 • 13 закуски, 9 обяда и 1 вечеря съгласно програмата;
 • Всички екскурзии и посещавани забележителности, описани в програмата;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Бутилка минерална вода в автобуса по време на екскурзиите;
 • Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език при минимум 12 записани туристи;
 • Климатизиран транспорт по целия маршрут;
 • Медицинска застраховка за целия престой с покритие 15 000 евро със ЗАД Армеец;

Ценaтa не включва:

 • Виза за Виетнам за еднократно влизане – заплаща се и се издава в София, 80 щатски долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Виза за Камбоджа, заплаща се на летището при пристигане, 30 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Виза за Лаос, заплаща се на летището при пристигане, 31 щатски долара (необходима е една снимка с размер 4 x  6 см);
 • Виза за Тайланд – заплаща се и се издава в София, 30 евро (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Лични разходи;
 • Медицинска застраховка на лица над 70 години – доплащане 28 лева;
 • Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително в София – 50 долара на човек;

 Полетно разписание:

09.03.18 София – Истанбул 21:15 – 23:50
10.03.18 Истанбул – Ханой 02:40 – 20:45

23.03.18 о-в Пукет – Истанбул  05:50 – 12:55
23.03.18 Истанбул – София 19:25 – 20:45

Необходими документи:

 • международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
 • за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Условия и Забележки:

 • При записване се внася 50% депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.
 • Офертата важи при минимум 12 туристи;
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.67 лв.
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване
 • посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени преди заминаване
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Срокове за анулации и неустойки:

 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • между 45-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.