Хотели и почивки в България

Почивки в България. Търсене на хотели по курорти и градове, специални оферти за празници и ранни записвания.

Почивки в България. Търсене на хотели по курорти и градове, специални оферти за празници, ранни записвания и last minute оферти.

България предлага идеални условия за туризъм със своите морски (Албена, Слънчев бряг, Несебър, Златни пясъци, Созопол, Дюни, Приморско и др.), планински (Банско, Боровец, Пампорово, Узана и др.), балнео и СПА курорти (Велинград, Сандански, Хисаря, Павел баня, Наречен, Банкя и др.), както и многобройните исторически забележителностти, разпръснати по всички краища на страната.

В България се развива винарски туризъм, тъй като страната е известна с многообразието си от винени сортове грозде. Климатът, релефът и почвите са изключително благоприятни за отглеждане на грозде и производството на вино. Туристическите маршрути изследват винарски райони, представят се и се опитват специфични вина. Групите се придружават от енолог или специалист дегустатор. Според различни почвени и климатични състояния България е разделена на 5 региона, като всеки един от тях предлага специфични винени сортове и вина. Това са: Дунавска равнина – Северен лозаро-винарски район, Тракийска низина – Южен лозаро-винарски район, Черноморски – Източен лозаро-винарски район, Долината на Струма – Югозападен лозаро-винарски район, Розова долина – Подбалкански лозаро-винарски район

Заявка за резервация

Повече информация – на официалния туристически портал на България